Få et gratis skoleforedrag med PlanBørnefonden

Kunne du tænke dig et foredrag med PlanBørnefonden på din skole? Med film, bevægelse og musik inviteres børn i 0.-5. klasse med på en spændende rejse til slummen i Bangladesh. Fra oktober 2019 til januar 2020 besøger PlanBørnefonden 60 skoler landet over.

Ansøg på linket her, så bliver din skole måske blandt de heldige.

Skoleforedraget er en levende fortælling om bangladeshiske børns hverdag og udfordringer, og det giver danske børn et unikt indblik i Bangladesh i øjenhøjde. Foredraget er gratis og udføres af en foredragsholder med indgående kendskab til Bangladesh, der også har fået træning i at formidle for børn. Målet er at gøre danske børn klogere på børns liv i et udviklingsland med særligt fokus på børn fra slumområder i Dhaka. 

Foredraget benytter foto, video og musik – og eleverne skal selv bevæge sig og deltage aktivt i dialog med foredragsholderen. 

Praktisk

  • Foredraget varer cirka 45 minutter.
  • Til foredraget skal I have en projektor eller smartboard klar, der kan fungere med PowerPoint, lyd og netadgang.
  • Skoleforedraget er målrettet elever i 0.-5. klasse.
  • PlanBørnefonden anbefaler et max. på ca. 120 elever til foredraget. 

Hvordan udvælges skolerne, der får et foredrag?

Skoleforedragene skal hele landet rundt. Hvis du gerne vil have, at din skole kommer i betragtning til et af de gratis besøg, skal du ansøge på PlanBørnefondens hjemmeside med linket nedenfor.

PlanBørnefonden udvælger selv de 60 skoler og planlægger turnéen ud fra praktiske hensyn og udfra skolernes geografiske placering, sådan at de når så langt rundt i landet som muligt.

Det er dog et krav, at de deltagende klasser har bestilt et klassesæt og skal arbejde med materialet til årets U-landskalender. 

Sådan gør du

Tilmeldingen åbner: Den 30. april 2019 på www.planbornefonden.dk/skoleforedrag 

Tilmeldingen lukker: Den 7. juli 2019. 

Du får svar: Senest 18. august 2019 giver PlanBørnefonden besked til alle, der har ansøgt om et skoleforedrag. De skoler, der får tilbudt et af foredragene, vil også få nærmere besked om, hvornår på turnéen det kan ligge.

 D5q6282