Masser af gode film ligger klar i Filmbanken

Materialet rummer en lang række film fra DR, Danida og PlanBørnefonden, som alle er lavet specielt til årets U-landskalender. Filmene indgår i undervisningen, men I kan også bruge dem i jeres pauser til at give ekstra perspektiv. Alle film vil ligge klar omkring 1. oktober, hvor websitet med årets materialer åbner – samtidig med at klassesættene sendes ud.

I filmene kommer eleverne til at opleve mange sider af Bangladesh tæt på. De kommer både med ud i slumkvartererne i hovedstaden Dhaka, og de rejser ud i landet og får indsigt i, hvordan det er at leve i det store floddelta i den sydlige del af Bangladesh.

Alle filmene er lavet specielt til dette års U-landskalender og undervisningsmaterialets tematikker, og de fleste af dem har derfor også fokus på børn og børns hverdag.

Nogle af filmene passer som optakt til bestemte opgaver, nogle kan eleverne selv se, og mange af dem er rigtigt gode som ”pausefilm” til f.eks. spisepauserne.

Der er også tutorials – korte instruktionsfilm til de to web-værktøjer, hvor eleverne producerer fotohistorier eller en digital lågekalender om Bangladesh. På den måde er det nemt at introducere eleverne til arbejdet.

Film fra DR

Elias, Caroline, Salomon og Melina er alle kendt fra TV-serien ”Klassen” på DR Ultra, men i år har de skiftet klasselokalet ud med Bangladesh! 

Her skal de i seks programmer konkurrere om at blive den bedste bengaler. Med hjælp fra de lokale børn skal de blandt andet lære at plukke høns, høste ris og danse en lokal dans, ligesom de også skal de besøge Farhad på 10 år, som arbejder 12 timer om dagen på en systue. Hver dag – syv dage om ugen. På den måde kommer seerne tæt på forskellige slags hverdagsliv, der er meget anderledes end dagligdagen i Danmark.

Film fra Danida

 B191869

Danidas hold, der rejste til Bangladesh med årets forfatter, med fotograf og med undervisningskonsulent, optog samtidig en række små film, der direkte udfolder og introducerer bestemte tematikker i undervisningsmaterialet. Bl.a. fortæller Kenneth Bøgh Andersen undervejs på rejsen om hans tanker med bogen ’Trækfuglen’. Andre film sætter rammen for de tre hovedtemaer, eleverne kan arbejde med i U-landskalenderens særlige web-værktøjer til at producere fotohistorier og den interaktive ”Børnenes Egen U-landskalender”.

Film fra PlanBørnefonden

Til årets undervisningsmateriale har PlanBørnefonden lavet tre spændende film-portrætter af børn, der lever meget forskellige liv i Dhaka, hvor der bor omkring 20 millioner mennesker. Filmene indgår i et særligt tilrettelagt forløb, men de kan også ses enkeltvis.

 D5q6769