Børn i Bangladesh kan godt lide at lege, og de fleste går i skole. Men meget er anderledes end i Danmark. Mange børn må arbejde. Og drenge og piger får ikke lov til det samme.

Der er små og store floder over det hele i Bangladesh. Derfor er landet grønt og frodigt. Ude i de sumpede skove lever slangerne – og den store tiger!

Besøg Dhakas store slum-områder. Her bor de fattigste mennesker. De bor i små skure af blik og pap. For det meste er der ikke vand og toilet i huset. Ofte er der heller ikke rigtige gader.

Vil du lære at tale ’bangla’? Kom med i skole, så vil børnene lære dig at tælle og sige vigtige ting. Næsten alle børn i Bangladesh kommer i skole. Men mange af dem går der kun i få år.

En gigantisk by! I Dhaka bor der over tre gange flere end i hele Danmark. Trafikken så vild, at den hurtigste taxi er en cykel med sofa på. Og i bazaren kan man købe næsten alt.

Rejs ud med Bubber og mød de børn, som U-landskalenderen hjælper i år. Bubber besøger skoler i slummen i Bangladesh. Og han har spørgsmål med fra danske børn: Hvad skal der til for at få de fattigste børn i Dhaka til at blive i skolen?

Om U-landskalenderen

Med U-landskalenderen støtter du i år børn, der bor i kæmpebyen Dhaka i Bangladesh.

I byens fattigste områder må mange drenge arbejde, for at familien kan få råd til mad og

et sted at bo. Og over halvdelen af pigerne bliver giftet bort, før de er blevet 18 år. 

Det betyder, at alt for mange børn kun går i skole i ganske få år.

Men skolen er den bedste vej ud af fattigdom. Når man kan regne og læse, kan man få et bedre arbejde som voksen.

Med pengene fra Børnenes U-landskalender vil PlanBørnefonden støtte børn i Dhaka, så flere gør skolen færdig.