Ideer og forfattermøde: Kurser om U-landskalenderen på CFU’erne

Danidas undervisningsmateriale til U-landskalenderen er nemt at bruge uden at tage på kursus først. Men kurset giver ekstra inspiration og indblik i de mange muligheder.

Alle kurserne i 2019 er afholdt nu, men nedenfor kan du læse, hvad de rummede. I efteråret 2020 holder vi igen en række lignende kursusdage om næste års materiale. Ofte bliver de overtegnet, så få dig en plads i god tid. Du skal bestille pladser direkte hos den lokale CFU.

Målgruppe:

Undervisere i Dansk, Natur/teknologi, kreative fag og tværfaglige samarbejder i 1.-5. klasse.

Spændende indblik i årets materiale

 Cbn6136

På kurset bliver du klædt ekstra på til at bruge undervisningsmaterialet. Du får overblik over, hvad dette års nye materiale rummer af opgaver og hører mere om vores researchrejse til Bangladesh.

Du får også en grundig gennemgang af hjemmesidens mange digitale muligheder og af PlanBørnefondens særligt tilrettelagte forløb om børneliv i hovedstaden Dhakas slumområder.

Hvis du overvejer at lade eleverne arbejde med U-landskalenderen på PC, Mac, iPads eller tablets, så medbring gerne din maskine på kurset.

Kenneth Bøgh Andersen om ”Trækfuglen”

 D5q0257

På kurset møder du årets forfatter, Kenneth Bøgh Andersen, der er en af tidens mest populære, danske børne- og ungdomsforfattere. Kenneth har indtil videre udgivet over 35 bøger. Flere af dem er blevet er blevet oversat til en række forskellige sprog. Mest kendt er han for serierne Den Store Djævlekrig og Antboy, der også er blevet filmatiseret og sågar blevet til musical. Senest har han gravet tilbage i de ældste udgaver af Grimms eventyr og gendigtet en stribe af dem sammen med forfatterkollegaen Benni Bødker. På kurset kommer du bag om tilblivelsen af elevbogen ”Trækfuglen” og Kenneth fortæller om sin rejse til Dhaka, hvor han mødte børnene i det slumområde, som han skriver om i sin historie.

På kurset får du også mulighed for at høre om PlanBørnefondens skoleprojekter i Dhakas slumområder, som overskuddet fra salget af årets U-landskalender går til.

Alle deltagerne får et gratis eksemplar af elevbogen og lærervejledningen med hjem. Vil du købe et helt klassesæt af årets bøger, er det sikrest at bestille det i god inden kurset – nogle år har de trykte bøger desværre været helt udsolgt, da kurserne løb af stabelen.

 

NB: Alle kurser i 2019 er afholdt nu.

Kontakt dit  lokale CFU for at høre om næste års kurser i efteråret 2020.

 

Kurserne blev i 2019 afholdt her:

2. oktober 2019 i Roskilde, kl. 12-15

3. oktober 2019 i København, kl. 13-16

8. oktober 2019 i Odense, kl. 13-16

9. oktober 2019 i Odense, kl. 13-16

10. oktober 2019 i Vejle, kl. 13-16

22. oktober 2019 i Haderslev, kl. 13-16

23. oktober 2019 i Aalborg, kl. 13-16

24. oktober 2019 i Randers, kl. 10-15 

 

 Cbn5689